Praksisorienteret og dybdegående

Med uddannelsen som Ressourcedetektiv får du på alle moduler en praksisorienteret, dybdegående uddannelse, der er baseret på menneskesynet om, at der er styrker, værdier og ressourcer i alle mennesker. Uddannelsen vil give dig større forståelse for både din egen og andres måde at opfatte verden på, styrke dig selv og give dig muligheden for og indsigten til at styrke andre.

Da Hanne blev opfordret til at lave en uddannelse som Ressourcedetektiv, tog hun udfordringen op, og i 2015 blev det første hold ressourcedetektiver færdige. Siden da er der uddannet mindst et hold om året på grunduddannelsen – og flere er på vej.
Derudover har vi også kørt flere hold i Fredensborg Kommune, Københavns Kommune, Frederikshavn Kommune samt uddannet næsten 100 medarbejdere hos Hjernecenter Syd, Aabenraa Kommune.

Der er ressourcer, styrker og værdier i alle

Uddannelsen som Ressourcedetektiv bygger på grundsynet, at der er ressourcer, styrker og værdier i alle mennesker. Vi har udviklet forskellige redskaber til at understøtte det, som du bliver præsenteret for under uddannelsen. Det er blandt andet RessourceDetektivens Styrkekort, De to Ulve og De Tre Zoner. På uddannelsen får du mulighed for virkelig at arbejde med dig selv, menneskesynet samt redskaberne.

Fleksibilitet og nærvær

Uddannelsen er meget fleksibel og tilrettelagt i flere moduler, så den kan tages over tid. Den kan skræddersys og tilpasses den faglige indgang, der er behov for, gennem indhold og selvvalgt feltarbejde mellem modulerne. Der lægges vægt ro og nærvær – tid til egen refleksion, på gensidig vidensdeling og erfaringsudvikling, og mellem modulerne er der coaching.

Modul 1 & 2

Fra Fejlfinder til Ressourcedetektiv – grundforløb

Modul 3 & 4

Kommunikation kan udtrykkes på mange måder

Modul 5 & 6

Hvordan får jeg det sagt? Den nødvendige samtale

Modul 7 & 8

Det personlige lederskab

Modul 9 & 10

Om at finde motivation i udfordringer

Hør mere om Uddannelsen til ressourcedetektiv

Hanne Aalling Risager og Maja Gisseman Elbæk fortæller lidt om Uddannelsen til ressourcedetektiv.

Lene Bendrup Thomsen fortæller om, hvordan hun bruger styrkerne som et værktøj til klasserumsledelse.

Tina Poulsen har efter hun har taget Uddannelsen til ressourcedetektiv udviklet et redskab til konflikthåndtering gennem styrkerne.

Dorthe Friedrichsen, Centerleder, Hjernecenter Syd

Jeg så et behov for, at medarbejderne fik tilbud om et kursus, der kunne skabe både personlig og faglig udvikling på de områder, Hanne arbejder med i kurset, hvilket i høj grad er sket. Vi ser medarbejdere, der reflekterer med en helt ny og anden selvindsigt.